13/12/2022

POROVNÁNÍ počítače NA MÍRU s HOTOVOU SESTAVOU

V tomto článku najdete přehledné porovnání s hotovou sestavou od známého českého prodejce a vzorově navrhnutým počítačem GAMINGPC. Navrhnutý počítač je pro účely porovnání záměrně stejný, až na pár detailů které byli využity pro individuální možnost úpravy a ilustraci jejich využití.

GAMEBOX RX6600 vs GAMINGPC INDIVIDUAL GOLD

V tomto článku najdete přehledné porovnání s hotovou sestavou od známého českého prodejce a vzorově navrhnutým počítačem GAMINGPC. Navrhnutý počítač je pro účely porovnání záměrně stejný, až na pár detailů které byli využity pro individuální možnost úpravy a ilustraci jejich využití. Porovnání je zpracováno maximálně objektivně a pro individuální konfiguraci od GAMINGPC byl využit balíček GOLD.

Kliknutím zvětšíte

V tomto konkrétním případě srovnání, viz výše, jsou hlavní výhody počítače na míru: rychlejší disk, nižší cena, individuální přístup a především pak kompletní připravenost počítače a to včetně všech zátěžových testů a velkého množství nastavení. Díky tomu můžete počítač ihned používat a nemusíte se o nic starat. Oproti tomu mezi nevýhody patří: kratší záruka (lze doplatit) a doba dodání, takže pokud počítač potřebujete ihned, nebude tato volba pro Vás.

Hotová sestava pak právě vyniká: dobou dodání a delší zárukou. Nevýhodou však je pouze částečná připravenost pc, pomalejší disk a o něco vyšší cena.

Pomineme-li toto konkrétní porovnání dvou sestav. I v případě obecného srovnání hotových sestav a sestav na míru zůstávají hlavní rozdíly stejné. Hotové sestavy vynikají rychlostí dodání a individuální sestavy na míru vynikají v možnosti volby konfigurace, která lépe reflektuje Vaše potřeby a tím je docíleno lepšího poměru cena / výkon / užitná hodnota.

Řešení na míru může dokonce konkurovat cenou, doba dodání je však delší. Tyto parametry se samozřejmě u jednotlivých nabídek a prodejců mohou velmi lišit a tak je potřeba si vždy informace důkladně ověřit.