23/3/2023

Kdy koupit nový počítač?

Kdy je výhodné kupovat nový počítač? Jaké je nejlepší období ke koupi nového počítače? Dosluhuje Váš starý počítač? Čtěte dále a dozvíte se kdy je vhodné se porozhlédnout po novém :)

Kdy je výhodné kupovat nový počítač? Jaké je nejlepší období ke koupi nového počítače? Dosluhuje Váš starý počítač? Čtěte dále a dozvíte se kdy je vhodné se porozhlédnout po novém :)


Ne vždy, si může člověk vybrat kdy koupit nový počítač. Občas se prostě stane že počítač doslouží, nebo už je natolik pomalý že s pořízením nového nelze čekat.

Existuje také několik období, kdy lidé často kupují počítače, typicky je to hlavně před Vánoci, před začátkem školního roku, během zimy a pak individuálně, např. k narozeninám apod... Pokud však nejste ničím vázáni je lepší si počkat na tu pravou chvíli, později se dozvíte proč.


Jaké období je tedy nejlepší?

A právě období, přibližně od září do března je nevhodné, speciálně pak kolem Vánoc. Naopak během dubna až srpna je nejlepší doba porozhlédnout se po novém počítači. Je pochopitelné, že to pro někoho může být z určitých důvodů nepraktické a že v tomto období mají většinou lidé jiné priority než je koupě počítače. Dále si však vysvětlíme proč je více než vhodné o tom popřemýšlet a zvážit zda-li nekoupit počítač v tomto období.

A proč je to tedy dobré, jaké jsou výhody?

Ve zkratce, protože:

  • jsou nižší ceny
  • je větší výběr
  • a jsou kratší dodací lhůty

Jednoduše tak máte na výběr z více možností, za nižší cenu. Je tak mnohem snazší dosáhnout optimálního poměru cena / výkon a uspokojit Vaši individuální potřebu. Navíc Vás v takovém případě netlačí čas, nemusíte nikam spěchat, vše si můžete pečlivě rozmyslet a v klidu si tak vyhlídnout výhodné nabídky.

Jak velký může být rozdíl?

A rozdíly mohou být opravdu značné, u počítačů kolem 15 000,- Kč bývá rozdíl v nižších řádech tisíců. U počítačů kolem 30 000,- Kč to může být rozdíl v ceně pěkného monitoru.


Pokud můžete, určitě zvažte možnost koupit počítač v tomto období. Jednoduše se to vyplatí.