25/11/2023

HERNÍ POČÍTAČ do 10 000Kč - pravidelně aktualizovaný seznam pro rok 2023

Seznam vybraných komponent je aktualizovaný každý týden. Cena se liší v závislosti na aktuální situaci a dostupnosti. Prosím čtěte pozorně poznámky níže.

Herní počítač do 10 000Kč je nejlevnější varianta, která Vám poskytne dostatek výkonu, který Vás rozhodně překvapí.

Prosím vyhněte se jakékoliv snaze ještě více ušetřit, je velmi důležité aby v počítači byl procesor Ryzen 5500 s grafickou kartou GTX 1650 (verze GDDR6).

Stavět to s grafikami RX 6400 nebo GTX 1630, GT 1030 nebo na integrované grafice by bylo velkou chybou.

Dále si dejte pozor na koupi hotových sestav s cenou kolem 10 000Kč, nikdy nebudou mít takový výkon... jen vyhodíte peníze a budete zklamaní.

Netroufáte si na stavbu počítače? Nebo na to nemáte čas? Využijte možnost sestavení počítače přímo u CZC (za 299 Kč) nebo u Alzy (999 Kč).

*CZC nabízí aktuálně rychlejší stavbu a doručení. Komponenty je možno reklamovat jednotlivě a záruka zůstává v plné délce.

*Alza počítače testuje vždy a instaluje neaktivovaný Win 11 Home.  Komponenty s kratší zárukou nebo delší zárukou (typicky zdroj, paměti apod..) o tuto záruku "přicházejí" a dostanete záruku 3 roky na vše. V rámci této záruky je poskytován záruční servis, nelze tedy reklamovat jednotlivou komponentu, ale vždy celé pc.

*V případě využití této služby, přicházíte o možnost vrácení zboží ve 14 denní lhůtě (u obou prodejců, je to ze zákona).

*Viz aktuální podmínky těchto služeb. (ALZA CZC)

SEZNAM KOMPONENT ZDE:

Tento herní počítač má dva kompromisy. Jedním je obyčejná skříň, která však u této sestavy nemá vliv na funkčnost ani výkon.

A druhý kompromis je kapacita disku 512GB, můžete však kdykoliv rozšířit.

Tento herní počítač bude dosahovat normální hlučnosti.

Skříň si můžete vybrat dle svého uvážení.

Můžete také přidat 1-2x 120MM ventilátory, v závislosti na skříni kterou vyberete. Tento herní počítač vydává málo tepla a je nenáročný na chlazení.

Doporučuji ARCTIC P12 PWM PST.

Pozor!!! Základní deska musí mít funkci flashback bios. V závisloti na verzi BIOSu z výroby, bude potřeba provést jeho přehrání.

Tipy na kvalitnější skříně:

  • Endorfy Ventum 200
  • Endorfy Signum 300

Tipy na kvalitnější ARGB skříně:

  • Endorfy Ventum 200 TG ARGB
  • Endorfy Signum 300 TG ARGB

Tipy kde koupit výhodně Windows a základní software. + slevový kód

Windows 10
Windows 11
OFFICE 2021
AVAST
AVG
BitDefender
MCAfee

PRO SLEVU 7 % NEZAPOMEŇTE ZADAT SLEVOVÝ KÓD: GamingPC

Jaký můžete očekávat výkon?

Ve hrách jako Fortnite, CS:GO, Valorant apod... můžete očekávat 200-300 FPS. V nových a náročných hrách můžete očekávat 50-70 FPS na vysoké detaily.

K počítači doporučuji používat monitor s max 1080p rozlišení (1920x1080). Dále si doporučuji pohrát s nastavením grafických detailů v jednotlivých hrách.

Dosáhnete tak velmi zajímavého výsledku v poměru hezké grafiky a zajímavých hodnot FPS. Další nespornou výhodou tohoto počítače je velmi nízka spotřeba elektrické energie.