11/11/2022

Co všechno je součástí a jak probíhá stavba počítače na míru?

Chcete vědět co všechno na Vás bude čekat v krabici? A je počítač připraven k okamžitému použití? Přečtěte si co všechno je součástí počítače na míru a jak to vlastně celé probíhá.

Chcete vědět co všechno na Vás bude čekat v krabici? A je počítač připraven k okamžitému použití? Přečtěte si co všechno je součástí počítače na míru a jak to vlastně celé probíhá.


Jak probíhá samotná stavba počítače?

Na začátku každého počítače je Vaše představa, společně ji dáme jasné obrysy a já je pak proměním ve skutečnost. Více o tom jak probíhá hledání správné konfigurace si můžete přečíst zde.

Prvním krokem je shromáždit všechny komponenty pro stavbu počítače. Komponenty odebírám vždy od více dodavatelů, je s tím sice více práce, ale díky pečlivému výběru vždy dosáhnu nejnižší možné ceny. Velmi často mám i některé komponenty skladem, protože neustále sleduji ceny a když je to výhodné nakoupím je do zásoby. Díky těmto postupům se mi daří stavět počítače za příznivé ceny.

Jakmile mám všechny komponenty, stavba Vašeho stroje může začít. Vybalím základní desku, osadím ji procesorem, nanesu teplovodivou pastu, osadím chladič. Zapojím ventilátor, osadím paměti, pokud je tak i m.2 disk.

Vizuálně prohlédnu počítačovou skříň, vybalím její příslušenství, připravím si kabely a osadím do ní zdroj. Případně nainstaluji ventilátory či prvky vodního chlazení, pokud jsou součástí dané sestavy. Dále si připravím distanční sloupky pro základní desku a osadím backplate.

V dalším kroku upevním základní desku do skříně, připojím kabely napájení a kabely front panelu. Osadím grafickou kartu a počítač připojím do el. sítě, k monitoru a nainstaluji systém Windows.

Zkontroluji několik věcí a jestliže je vše v pořádku, počítač opět odpojím a provedu cabel management. Tento krok trvá až do doby dokud nejsem s počítačem absolutně spokojený.

Nainstaluji ovladače, případně provedu update BIOS. Zkontroluji jestli je vše v pořádku, doinstaluji základní software, aktualizace a dám se do dodatečného nastavení BIOS. Začnu provádět zátěžové testy a sleduji stabilitu počítače, teploty a napětí jednotlivých komponent. Najdu vhodné nastavení a to tak aby byl počítač tichý, nepřehříval se a nebyl někde zbytečně snižován výkon. Toto optimální nastavení pak prověřím několikahodinovým zátěžovým testem, abych měl 100 % jistotu že Vám odešlu stabilní a spolehlivý počítač.

Závěrem aktivuji licenci systému Windows. Počítač několikrát restartuji a následně provedu závěrečnou kontrolu, kde se opakovaně přesvědčím o plné funkčnosti, kvalitě a spolehlivosti.

Počítač pečlivě zabalím a přiložím Vám k němu veškeré příslušenství (napájecí kabel, SATA kabely, šroubky atd...), návody, samolepky a záruční list.

Co mi tedy přijde v krabici domů?

- kompletně nastavený a otestovaný počítač, připravený ihned k použití

-veškeré příslušenství které bylo u jednotlivých komponent (napájecí kabel, sata kabely, šroubky, samolepky, návody aj.)

-faktura, která slouží jako záruční list